1515
AIR FRANCE-KLM: TAR IN YTTERLIGARE CA 1 MDR EUR VIA EMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flygbolaget Air France-KLM tar in ytterligare knappt 1 miljarder euro genom emission av aktier till bland annat franska regeringen, framgår av ett pressmeddelande.

Franska regeringen har tecknat aktier till ett värde av upp till 651 miljoner euro, något som kommer dryga ut det franskstatliga ägandet i flygbolaget ytterligare. Inför operationen äger Frankrike 14,3 procent av bolaget. Efter densamma kan ägarskapet öka upp till max 29,9 procent.

En annan tidigare ägare som anmält att aktier kommer tecknas är China Eastern Airlines, som äger 8,8 procent och som efter transaktionen kommer äga upp till knappt 10 procent. Samarbetet med China Eastern Airlines kommer förstärkas i och med investeringen, skriver Air France, och verksamheten i samriskbolag och ruttnät mellan Europa och Kina kommer att utökas.

Kapitalet som tas in kommer nyttjas till att stärka balansräkningen i Air France - den franska delen av verksamheten. Nederländska KLM är den andra delen, men Nederländernas regering har inte uttryckt intresse för erbjudandet.

De totala åtagandena från franska regeringen och China Eastern Airlines uppgår till 78,7 procent av hela erbjudandet.

Så sent som under förra veckan godkände EU-kommissionen Air France senaste lån till ett värde av 4 miljarder euro, där bland annat en evig hybridobligation till ett värde av 3 miljarder euro ingick.

Air France-KLM:s aktie sjönk med 2,5 procent i Parisbörsens öppning på tisdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?