1515
ZAPTEC: AVTAL KÖP NOVAVOLT FÖR 25 MLN NOK + AKTIER OCH EARN-OUT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska elbilsladdningsbolaget Zaptec har tecknat ett intentionsavtal med den schweiziska distributören Novavolt, framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen i intentionsavtalet är 25 miljoner norska kronor kontant samt 700.000 aktier i Zaptec. Dessutom tillkommer en kontant rörlig del, en så kallad "earn-out", baserad på Novavolts ebitda-utveckling. Som mest kan transaktionen komma upp till ett värde om runt 100 miljoner norska kronor baserat på Zaptecs nuvarande aktiekurs.

Novavolt är exklusiv distributör av Zaptecs laddsystem i Schweiz och har sju anställda med kontor i Zürich. Kundbasen består av försäkringsbolaget, banker, pensionsfonder, fastighetsägare, energibolag, bilföretag och bostadskooperativ.

Omsättningen för det schweiziska bolaget under 2020 var 4,4 miljoner schweizerfranc. Tillväxten hittills under 2021 har varit 95 procent jämfört med samma period 2020.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?