1515
Annons
BÖRSEN: UPPGÅNG I KORTEN, DOMETIC I FOKUS EFTER USA-FÖRVÄRV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att kunna öppna uppåt på fredagen, i likhet med indikationerna för de ledande Europabörserna. Dometic kan hamna i fokus efter morgonens stora USA-förvärv.

Vid 8.30-tiden pekade handeln hos IG Markets på en öppning runt 0,5 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30-index, efter torsdagens uppgång med 0,8 procent till 2.344. Terminerna för tyska DAX och Londonbörsen noterades upp 0,1 procent medan terminen för franska CAC40 hade stigit 0,5 procent.

På torsdagen sjönk USA-börserna något. Det breda S&P 500 stängde ned 0,2 procent till nivån 4.474, vilket emellertid motsvarar en uppgång med 0,5 procent från Stockholmsbörsens stängning på torsdagen.

Utvecklingen på de asiatiska börserna var blandad på fredagen med uppgångar i Tokyo och Hongkong och motsatt rörelse på det kinesiska fastlandet.

En timme före börsöppning meddelade Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, att det förvärvar amerikanska Igloo, en av världens ledande tillverkare av passiva kylboxar och drinkware. Förvärvspriset uppgår till 677 miljoner dollar på kassa- och skuldfri basis.

I övrigt i nyhetsflödet har Scout Gaming ingått ett femårigt avtal med den nya amerikanska sportligan Master Cup Series, som är en biljardtour.

SSAB:s styrelseordförande Bengt Kjell har meddelat att ha vill avgå som ledamot och ordförande i styrelsen så snart som möjligt med anledning av de ägarförändringar som ägt rum i SSAB. Styrelsen har beslutat att föreslå den nuvarande ledamoten Lennart Evrell som ny styrelseordförande.

Enligt vad Dagens Industri erfar planerar storägare i bilsäkerhetsföretaget Autoliv för att ordförande Jan Carlson ska sluta. Volvos vd Martin Lundstedt är en stark kandidat för att bli ny ordförande, enligt tidningens källor.

Kritiken mot Ica Sverige kokar bland Ica-handlarna som oroas över förlorade marknadsandelar till lågprisalternativ som Axfood-ägda Willys och Lidl, enligt Dagligvarunytt.

På dagligvarumarknaden har också Axfoods förvärv av partihandelsverksamheten Bergendahls Food blivit godkänt av konkurrensverket.

Litorinas försäljning av 1,5 miljoner aktier i Rugvista skedde till priset 130 kronor per aktie. Försäljningen uppgår således till 195 miljoner kronor. Priset kan ställas i relation till torsdagens stängningskurs på 137:80 kronor, vilket ger en rabatt på 5,7 procent.

Sydsvenska Hem har presenterat nya finansiella mål. Bolaget siktar på en årlig tillväxt av förvaltningsresultatet med 15 procent per aktie och en långsiktig avkastning på eget kapital som ska uppgå till 15 procent.

På rekommendationsfronten har Exane BNP Paribas nedgraderat Autoliv till underperform från neutral och JP Morgan har sänkt sin rekommendation för Equinor till undervikt från neutral.

På fredagen är det dags för veckans fjärde klockringning i form av Kiliaro. Bolaget, som har en bildgalleriapp, gjorde inför noteringen på First North en emission på 20,7 miljoner kronor. Teckningskursen på 26:40 värderar bolaget till 37,7 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?