1515
Annons
VESTUM: FÖRVÄRVAR INNERTAKSBOLAG MED OMS 26,6 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggbolaget Vestum har genom dotterbolaget Wagab ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Skåne Montage, framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen kommer till viss del att finansieras genom betalning med revers som därefter avses kvittas mot 48.802 aktier i Vestum genom kvittningsemission, innebärande en utspädning om cirka 0,1 procent.

Under räkenskapsåret 2020/2021 genererade Skåne Montage en omsättning om 26,6 miljoner kronor med en ebitda om 3,0 miljoner kronor och ebita om 2,2 miljoner kronor, motsvarande en ebitda-marginal om 11,3 procent och ebita-marginal om 8,2 procent.

Skåne Montage grundades 1979 levererar helhetslösningar inom akustik och undertak till kunder i Skåne. Bolaget samarbetar med alla leverantörer på marknaden och kan erbjuda ett brett sortiment av ljudabsorbenter, undertak och vägglösningar för de flesta typer av utrymmen.

Bolaget har 18 anställda och har sitt huvudkontor i Malmö. Transaktionen förväntas genomföras inom cirka tre veckor och förutsatt att den indikativa tidsplanen för genomförande av förvärvet kan följas, konsolideras Skåne Montage i Wagab från och med september 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera