Annons
Atrium Ljungberg: Inför Q4-rapporten: Exponering mot detaljhandeln är en börda
Vi sänker rekommendationen till Minska (Behåll) och höjer riktkursen till 190 SEK (189).


Vi nedgraderar Atrium Ljungberg från Behåll till Minska och höjer vår riktkurs från 189 SEK till 190 SEK. Vi anser att hyreshöjningar för vissa delar av detaljhandeln (detaljhandeln utgör 30 procent av hyresvärdet) är svåra att uppnå. Med en mycket liten FFO-tillväxt under de kommande två åren anser vi att den nuvarande P/FFO-multipeln som är större än 22 gånger är i högsta laget.


Vi räknar med att Atrium Ljungberg kommer att redovisa hyresintäkter på 669 miljoner kronor i fjärde kvartalet. Förbättringen sedan fjärde kvartalet är 10 miljoner kronor, varav omsättningsbaserade hyror bidrar med 5 miljoner kronor. Bas Barkaby-projektet slutfördes under tredje kvartalet och den kvardröjande effekten under fjärde kvartalet är 5 miljoner kronor.


Vi räknar med en marginal för driftsöverskottet i q4 på 64,3 procent, vilket innebär en minskning med 2,2 procentenheter jämfört med q4 2021. Under de första nio månaderna var marginalen för driftsöverskottet 1 procentenhet lägre och fjärde kvartalet kommer sannolikt att påverkas av högre energikostnader.


Vi förväntar oss ett oförändrat fastighetsvärde i q4. Den högre indexerade förväntningen för 2023 mildras av höjda avkastningskrav.


Vi har justerat våra prognoser på grund av försäljningen av Skotten 6 i Stockholms innerstad. Effekten på 2023 FFO är -2 procent.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera