Annons
NEW YORK: ELBILSTILLVERKARE STIGER PÅ RÖD BÖRS, S&P 500 -1,0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna inledde måndagens handel på minus. Fokus ligger på den eskalerande utvecklingen kring Ukraina.

Under måndagen håller företrädare för Ryssland och Ukraina samtal nära gränsen till Belarus. Vidare har USA:s finansdepartement på måndagen meddelat att de förbjuder transaktioner med den ryska centralbanken och den statliga ryska investeringsfonden, rapporterar CNBC.

Vid 15.50-tiden var Dow Jones industriindex ned 1,2 procent till 33.660, samtidigt som Nasdaqs kompositindex försvagades 0,8 procent till 13.589. S&P 500 sjönk 1 procent till 4.340.

Priset på WTI-oljan har stigit markant på måndagen och var upp nästan 4 procent på eftermiddagen. Nordsjöoljan Brent gick åt andra hållet och var ned en knapp procent.

Bland enskilda bolag tappade depåbeviset för BP drygt 7 procent. Oljebolaget ska sälja sitt innehav i det ryska olje- och gasbolaget Rosneft och tar i och med det en nedskrivning på 25 miljarder dollar, enligt Reuters.

Oljeproducenten Chevron har träffat avtal om köp av Renewable Energy Group för 3,2 miljarder dollar och den senare lyfte 38 procent. Chevron steg 0,5 procent.

Försvarsrelaterade bolag som Lockheed Martin och General Dynamics gick mot strömmen med uppgångar på 4 respektive 0,7 procent.

De amerikanska flygbolagen handlades nedåt på måndagen. United Airlines, American Airlines och Delta Air Lines pressades alla med omkring 5 procent medan flygplanstillverkaren Boeing var ned 2 procent.

Elbilstillverkaren Lordstown Motors siffror för det fjärde kvartalet fick ett bistert mottagande av marknaden då aktien föll 15 procent på måndagseftermiddagen. Bättre gick det för sektorkollegorna Tesla och Rivian som adderade 4,1 respektive 1,1 procent.

Den amerikanska tioårsräntan backade 10 punkter till 1,87 procent. Bankerna Morgan Stanley, Wells Fargo och Goldman Sachs handlades ned med dryga 3 procent.


Bild: S&P 500 måndagen den 28 februari

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera