1515
NEW YORK: TESLA OCH GAMESTOP ÅT SKILDA HÅLL, S&P 500 -0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna tog en paus från fredagens rekordnivåer på måndagen och var i stället på negativa nivåer.

Vid klockan 17 var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 34.043. S&P 500 tappade 0,5 procent till 4.165, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,9 procent till 13.927.

Coca Cola-aktien steg 0,9 procent. Bolagets justerade resultat per aktie för det första kvartalet i år kom in på 0:55 dollar och var strax över förväntningarna på 0:50 dollar per aktie. Även intäkterna kom in högre än väntat.

Gamingbutikkedjan Gamestops vd George Sherman avser lämna sin post senast i slutet av juli, efter att ha haft rollen i två år. Avgången är den senaste i raden av rockader i Gamestop sedan entreprenören Ryan Cohen kom in i bolagets ägarlista och styrelse. Marknaden välkomnade nyheten väl och handlade upp aktien 7,3 procent.

Elbilstillverkaren Teslas aktie sjönk 5,1 procent. I lördags har två personer i Texas omkommit till följd av en krasch med en Model S som tycktes sakna förare. Bilen uppges ha färdats i hög hastighet och smällt in i ett träd i anslutning till en kurva, då bilen inte ska ha klarat av att navigera.

Bolagets vd, Elon Musk, tweetade på lördagen i försvar att Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon.

Coinbaseaktien noterades också ned, med 3 procent. Finanskvinnan Cathie Woods fond Ark köpte fler aktier i kryptohandelsplattformen, medan det har framgått att vd:n Brian Armstrong sålde för 292 miljoner dollar på noteringsdagen.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 1,58 procent.


Bild: S&P500 måndagen den 19 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?