OVZON: RÖRELSERESULTATET SJÖNK TILL -17 MLN KR I 3 KV (2,1)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Satellitbolaget Ovzon rapporterar en nettoomsättning på 32,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020, att jämföra med fjolårets jämförbara 57 miljoner kronor, framgår av delårsrapporten.

Rörelseresultatet uppgick till -17 miljoner (2,1) och efter skatt uppgick till -30,2 miljoner kronor (26,3).

"Våra marknadsaktiviteter har fortsatt begränsats av covid-19 under kvartalet men under september har vi åter kunnat börja träffa kunder och affärspartners. De för branschen viktiga mässorna fortsätter att ställas in eller skjuts upp", säger vd Magnus René.

Det turbulenta läget i världsekonomin efter utbrottet av covid-19 och det lägre sexmånaderskontraktet från amerikanska försvarsdepartementet som tecknades i mars innebär, som Ovzon tidigare kommunicerat, att omsättningen och lönsamheten kortsiktigt försvagats.

"Kvartalsutfallet blev enligt våra förväntningar men lägre än förra året", konstaterar vd:n.

I resultatet ingår valutaomräkningar och finansiella transaktionskostnader med -13 miljoner kronor (27,8).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?