1515
MOMENT GROUP: PLANERAR FÖR PÅBÖRJA ÅTERÖPPNING I SEPTEMBER - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Upplevelsebolaget Moment Group utgår i nuläget från scenariot att öppning, i begränsad skala, kan ske i september för att sedan successivt öka i omfattning under fjärde kvartalet.

Det skriver bolagets vd Otto Drakenberg i rapporten för det andra kvartalet under vilket bolagets omsättning, rörelseresultat och likviditet påverkades negativt av covid-19.

För att säkra den kortsiktiga likviditeten i bolaget beslutade årsstämman i maj att genomföra en riktad nyemission om 8 miljoner kronor samtidigt som bolaget i april säkrade en lånefacilitet om 12 miljoner kronor. Bolaget har vidare säkrat ytterligare en lånefacilitet om 13 miljoner kronor som löper över det tredje kvartalet 2020. Dessutom fortsätter bolaget att föra diskussioner med aktörer kopplat till bolagets långsiktiga finansiering.

"Med ovan i beaktande är vår bedömning att verksamheten har likviditet för att hantera återöppningen av verksamheten parallellt med återbetalning av de olika anstånden, detta med start under slutet av det tredje kvartalet 2020", skriver Otto Drakenberg.

Planerna för återöppning som har påbörjats inkluderar leverans av underhållning på kryssningsbåtar i Norge och i Danmark har Cirkusbygningen med sitt Wallmans-koncept börjat försäljningen av biljetter inför en förväntad öppning i början av september.

För de svenska arenorna inom affärsområdet Immersive Venues räknar bolaget med att öppna aktivitetsarenorna Ballbreaker och Star i augusti.

Inom eventverksamheten har bolaget börjat få positiva signaler från större kunder om behov av fysiska möten under fjärde kvartalet och början av 2021, skriver Otto Drakenberg.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?