1515
FORD: VÄRVAT UTVECKLINGSCHEF I "KUPP" MOT APPLES BILPROJEKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska fordonskoncernen Ford har värvat Doug Field, en utvecklingschef från Apple, i vad som analytiker beskriver som en kupp liktydig med ett klart bakslag för Iphone-tillverkarens omtalade men hemlighetsfulla bilsatsning Titan.

Doug Field anslöt till Apple från Tesla år 2018 och blev då chef över "särskilda utvecklingsprojekt" hos techkonglomeratet. Nu kommer han tillträda i en roll hos Ford som chef över avancerade tekniklösningar och inbäddade system, aviserade Ford på tisdagskvällen.

"Det här är en rejäl smäll mot Apples ambition på fordonsfronten. För Ford är det ett klipp – och en kupp", sade Wedbushs techanalytiker Dan Ives till Financial Times på onsdagen.

Apples bilprojekt har startades 2014 men så väl strategi som ledarskap har bytts ut vid upprepade tillfällen. Bland annat har tre höga chefer lämnat det senaste året. Det har inte läckt några designskisser, men hårdvaran som ska ingå i framtida bilmodeller testas på väg i delstaten Kalifornien.

Doug Field, som är senast ut genom dörren från Titan, spelade tidigare en viktig roll i utvecklingen av Teslas budgetbil Model 3. Dessförinnan har han haft flera anställningar i branschen, bland annat hos just Ford mellan 1987 och 1993.

"Ford är förmodligen intresserade av att få del av hans erfarenheter om hur firman ska bli mer som ett techbolag", sade Gartners analytiker Mike Ramsey till tidningen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?