1515
NEW YORK: TERMINER ÖVERLAG UPP EFTER ARBETSMARKNADSSTATISTIK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen, som befinner sig kring rekordhöga nivåer, var överlag på grönt inför torsdagens handelsstart. Många av de stora teknikbolagen var på plus i förhandeln vilket fick terminen för det tekniktunga Nasdaq att noteras klart högre. Arbetsmarknadsstatistik för antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd har kablats ut inför handelsstart.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,1 procent medan terminen för S&P 500 var upp 0,3 procent. Nasdaq 100-terminen var samtidigt 0,8 procent högre.

På onsdagen stängde det breda S&P 500-indexet till en uppgång om 0,2 procent.

Färsk arbetsmarknadsstatistik vittnade på torsdagen om att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 16.000 personer i förra veckan och uppgick till 744.000 personer. Väntat var 680.000 personer, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Av protokollet från Feds policykommitté från mötet som ägde rum den 16-17 mars, då Fed lämnade styrräntan oförändrad inom intervallet 0-0,25 procent, framgick det under onsdagskvällen att det sannolikt kommer att dröja ett tag innan ytterligare framsteg mot Fed-kommitténs sysselsättnings- och inflationsmål uppnås. Vidare framgick det att tillgångsköpen kommer att fortsätta i åtminstone den nuvarande takten till dess att målen uppfyllts.

"Marknaden spår att Fed kommer behöva höja räntorna långt före de säger att de faktiskt kommer att göra det", sade aktiestrategen Dennis DeBusschere vid Evercore till CNBC, och tillade att frågan är huruvida Fed kommer skruva upp räntorna före inflationen har överstigit 2 procent eller inte.

På bolagsnivå sågs aktien för Merck något högre inför handelsstart. Läkemedelsbolaget uppnådde sitt primära mål om sjukdomsfri överlevnad i fas 3-studien Keynote-564 för immunterapiläkemedlet Keytruda vid njurcancer efter kirurgi.

Teknikbjässarna Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google, som tillsammans kallas Faang-bolagen, handlades alla på grönt i förhandeln.

Apple, som var upp 0,6 procent, kommer enligt uppgifter från nyhetsmediet Nikkei att skjuta på viss produktion av den bärbara datorn Macbook och surfplattan Ipad på grund av den globala halvledarbristen som råder. Produktionsminskningen ska än så länge inte ha påverkat produkternas tillgänglighet för konsumenter.

Styrelsen i gamingbutikskedjan Gamestop, som tidigare hamnat i fokus på Redditforumet, har beslutat att utse Ryan Cohen till ny ordförande från och med stämman i juni. Ryan Cohen är känd som grundare av e-handelsbolaget Chewy som fokuserar på produkter för husdjur. Som aktivistinvesterare köpte han in sig i Gamestop och blev största enskilda investeraren i bolaget, och i januari i år tog han en plats i styrelsen. Aktien avancerade nästan 5 procent i förhandeln.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,07%
Terminen för S&P 500 +0,28%
Terminen för Nasdaq 100 +0,78%
2-åriga USA-räntan -0,0078 till 0,1508%
10-åriga USA-räntan -0,0193 till 1,6510%
Olja, US WTI -0,69% till 59:36 dollar/fat
Olja, Brent -0,30% till 62:97 dollar/fat
EUR/USD +0,0016 till 1:1885

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?