1515
PANDORA: CARNEGIE HÖJER RIKTKURSEN TILL 830 DKK (800) (NY)

(Tillägg: på flera ställen i telegrammet)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pandoras utsikter för helåret kommer att överträffas efter en stark november.

Det skriver Carnegie i en analys.

Pandoras försäljning i jämförbara butiker ökade i november med cirka 5 procent, trots att nära 20 procent av affärerna höll stängt. Detta är betydligt bättre än de antaganden som låg bakom helårsguidningen om en organisk nedgång på 14-17 procent för året. Bolaget har hållit denna guidning oförändrad, vilket Carnegie förklarar med konservatism. Banken är övertygad om att helårsutsikterna kommer att överträffas, möjligen betydligt.

Enligt Pandoras besked häromdagen kan vissa intäkter ha skiftat över från december till november, men olika faser i julhandeln kan enligt Carnegie inte förklara att guidningen inte skulle överträffas. Banken räknar med att cirka 800 miljoner danska kronor i intäkter skulle behöva ha flyttat från december till november för att hindra att guidningen överträffas och i så fall skulle novemberförsäljningen ha varit upp 30 procent eller mer, vilket inte var fallet.

Carnegie noterar att Pandora gick in i demceber med bara 10 procent av sina butiker tillfälligt stängda. Om något pekar detta mot ett bättre momentum i december än i november.

Enligt Carnegie antyder enkel matte att Pandora borde ha höjt sin helårsguidning, men man säger sig förstå om ledningen vill vara konservativ.

Carnegie höjer däremot estimaten för 2020 med 6 procent och för kommande år med 2 procent, vilket inkluderar en nolltillväxt för jämförbara butiker i december.

Banken anser att aktien, som med Carnegies estimat handlas till 12 gånger det väntade resultatet 2022, har ett tilltalande värderingsstöd. Banken ser dessutom flera möjliga triggers framåt: en så kallad trading update i januari kan bekräfta att guidningen är alltför konservativ, fjärde kvartals-resultaten i februari bör bekräfta ett starkt momentum på flera nyckelmarknader, och en ny strategi väntas läggas fram i vår.

Carnegie väljer att lyfta sin riktkurs för aktien till 830 danska kronor från 800 och Pandora förblir ett så kallat "high-conviction buy".

Aktien handlades till 619:60 danska kronor under den tidiga handeln på onsdagen i Köpenhamn, upp cirka 1,4 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?