1515
ARCTIC MINERALS: GENOMFÖRT KÄRNBORRNING I PROJEKT MED RIO TINTO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arctic Minerals har genomfört kärnborrning vid Peräpohjas samriskkopparprojekt med Rio Tinto i Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kärnborrning har hittills utförts i tre målområden i Peräpohja där fem borrhål om totalt 1.195 meter borrats.

"Borrprogrammet resulterade i värdefull information för att prioritera målområden och för att utveckla geologiska 3D-modeller i mer detaljerad skala. I nästa steg integreras den nya informationen från kärnborrningen med existerande geologisk-, geokemisk- och geofysisk data för att kunna prioritera målområden, där vidare prospekteringsarbete kan utföras i år", skriver bolaget.

Takten i prospekteringsarbetet vid kopparprojektet Peräpohja ökar nu under 2021.

"Den nu genomförda diamantborrningen ger värdefull information till det övergripande prospekteringsarbetet med målet att identifiera en mineralfyndighet i Peräpohja", hter det.

Den 21 januari 2020 informerade Arctic Minerals att det ingått avtal om ett samarbete (Joint Venture) med Rio Tinto enligt den så kallade earn in-principen och gällande fortsatt prospektering i Peräpohja skifferbälte.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?