Annons
Alleima förvärvar tyska medicinteknikbolaget Endosmart
Specialstålbolaget Alleima har tecknat avtal om förvärv av Endosmart Gesellschaft für Medizintechnik, en Tysklandsbaserad tillverkare av medicintekniska produkter och komponenter tillverkade av minnesmetallen nitinol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Endosmart förser medicintekniska företag med produkter och tjänster främst inom områdena urologi, onkologi, kardiologi samt instrument för ortopediska och vaskulära behandlingar. Bolaget kommer att rapporteras inom divisionen Kanthal.

- Vår strategi är fokuserad på lönsam tillväxt och vi ser en stor potential inom medicinteknikbranschen, som kännetecknas av hög tillväxt och stabila resultat. Förvärvet av Endosmart utökar vår kapacitet ytterligare och expanderar vår nuvarande adresserbara marknad genom att addera nya produkter och material. Vi ser fram emot att välkomna Endosmart till Alleima, säger Göran Björkman, vd och koncernchef på Alleima.

Endosmart grundades 2002, har mer än 90 anställda och har sitt huvudkontor i Karlsruhe, Tyskland. Bolaget omsätter på rullande tolv månader per den 30 september 105 miljoner kronor med en neutral rörelsemarginal, ebit, för Kanthal. Parterna har kommit överens om att inte uppge köpeskillingen. Inverkan på Alleimas vinst per aktie kommer initialt att vara neutral. Transaktionen förväntas slutföras i slutet av 2022 och förutsätter sedvanliga godkännanden.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera