1515
MOMENT GROUP: HAR SÄKRAT FORTSATT DRIFT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Moment Group säkrar fortsatt drift genom att tillföra rörelsekapital och lösa bolagets långsiktiga finansiering, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen efter att aktien handelstoppades kort innan dess.

Moment Group uppger sig ha löst tillförsel av likviditet och långsiktig finansiering genom en överenskommelse som innefattar lån med superförmånsrätt, nedskrivning av obligationen, genomförande av en fullt säkerställd företrädesemission, en riktad nyemission av aktier samt en riktad nyemission av teckningsoptioner.

Emissionsdelen ska bestå av dels en riktad emission av aktier om cirka 18,9 miljoner kronor till Gelba och Robus till en beräknad teckningskurs om cirka 0,125 kronor per aktie, dels av en företrädesemission av aktier om cirka 31,1 miljoner kronor, även den till en beräknad teckningskurs om cirka 0,125 kronor per aktie.

Utspädningseffekten för befintliga aktieägare efter genomförande av den riktade emissionen och, för de aktieägare som inte väljer att delta i, företrädesemissionen kommer att uppgå till cirka 92,5 procent och utspädningen efter nyttjande av teckningsoptionerna kommer att uppgå till cirka 93,6 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?