1515
FLYG: EUROWINGS ARLANDABAS NEGATIV FÖR SAS ENLIGT ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lågprisflygbolaget Eurowings, som ägs av tyska Lufthansa, vill ha Arlanda som en bas för sin verksamhet. Inför sommarsäsongen 2022 innebär det 20 nya direktlinjer i Europa, uppger statliga flygplatsägaren Swedavia enligt Dagens Nyheter.

Eurowings flyger sedan tidigare på Arlanda men med en ny bas innebär det ändå en stor ökning av trafiken, kommenterar Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och kommersiell utveckling på Swedavia, för tidningen.

Irländska Ryanair och Finnair har sedan tidigare också aviserat att de ska etablera baser på Arlanda och beskedet från Eurowings är goda nyheter för flygplatsen, enligt Sydbanks flyganalytiker Jakob Pedersen. För SAS är det däremot inte lika positivt, anser han.

"Nej, definitivt inte! Inte för SAS och inte heller för Norwegian", säger han till DN.

Eurowings Arlandabas ska skapas i mars och innebär till en början att fem nya flygplan placeras på flygplatsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?