1515
TESLA: PAUSAR JAKT PÅ NY FABRIKSYTA I SHANGHAI - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har pausat planer på att köpa mer markyta för att expandera den nyuppförda fabriken i Shanghai på grund av spänningarna mellan USA och Kina, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Tesla har för avsikt att begränsa proportionerna för den kinesiska produktionen på grund av de straffskatter som förre presidenten Donald Trump införde på import av kinesiska elbilar, enligt Reuters källor.

Elbilstillverkaren har dessutom kritiserats av kinesiska myndigheter för kvalitetsbrister och dessutom hamnat i en kontrovers rörande användardata.

Teslas bilar får inte längre framföras av anställda inom vissa särskilt känsliga myndighetsorgan samt i närheten av skyddsobjekt, då kinesiska myndigheter anklagar bilföretaget för att samla in data som kan delas med amerikanska regeringen. Kontroversen liknar i mångt och mycket den kring det kinesiska telekombolaget Huawei, som svartlistats av USA på liknande grunder.

Tidigare har Tesla internt planerat att exportera kinesisktillverkade Model 3 till flera andra marknader, inklusive USA, enligt källorna.

För närvarande skeppas kinesisktillverkade Model 3 till Europa, där det för närvarande uppförs en fabrik i Tyskland.

Tesla hävdar i ett svar till Reuters att fabriksplanerna fortskrider som planerat.

Den markplätt som Tesla avstått från att buda på ligger belägen på andra sidan vägen från den befintliga fabriken utanför Shanghai, enligt nyhetsbyråns uppgiftslämnare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?