Annons
TESLA: FÖRLÄNGT PRODUKTIONSSTOPP VID SHANGHAIFABRIKEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Produktionsstoppet vid Teslas fabrik i Shanghai förlängs med åtminstone en dag, framgår av ett internt meddelande Reuters tagit del av.

Fabriken stoppade produktionen från måndag till torsdag sedan Shanghai infört omfattande nedstängningar för att bekämpa den ökade spridningen av covid-19 i staden. Nedstängningarna gäller områden öster om Huangpu-floden i Shanghai och är planerade att tas bort den 1 april, varför Teslas mål var att återuppta produktionen samma dag. Enligt interna meddelanden är dock målet nu i stället den 2 april.

Anonyma källor uppger för Reuters att Tesla ännu inte fått nödvändiga tillstånd från det lokala styret i Shanghai att låta företagets lastbilar leverera färdigmonterade elbilar från fabriken till de västra delarna av staden. En bidragande anledning till att Tesla valt att förlänga produktionsstoppet kan enligt nyhetsbyrån också vara att företaget för tillfället inte har tillräckligt med arbetskraft som en följd av nedstängningarna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera