1515
DIREKT POD: EXTRAINSATT AVSNITT OM DEN KINESISKA H&M-BOJKOTTEN

STOCKHOLM (Direkt Studios) Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney presenterade sent på torsdagskvällen en "nödpodd"- om en specifik nyhet som inte låter sig vänta till nästa vecka.

Det rör det stolta svenska snabbmodeundret H&M, som aningslöst råkat trampa rakt in i makropolitikens minerade slagfält.

Börsvärdet har friserats med flera miljarder på grund av ett ställningstagande för mänskliga rättigheter och ett minoritetsfolk i en närmast okänd kinesisk provins.

Händelseutvecklingen var blixtsnabb i början på 2021 års tolfte vecka, när det kinesiska kommunistpartiet plötsligt slog till mot det klädbolaget propagandavägen, med en viral nätmobb och bojkott som följd.

Hur blev det så här, och hur ska västerländska bolag bete sig i den absurda verklighet där risken är överhängande att å ena sidan hotas av sanktioner från väst för medverkan till människorättbrott, men å andra sidan riskera att den fruktade konsumentvreden i världens största konsumentmarknad vänds mot dem?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen, av och med programledaren Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

För en utförlig bakgrund till Kinas H&M-bojkott rekommenderas FollowTheMoneys avsnitt 61, som publicerades tidigare i veckan.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.


imageSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?