1515
IPO: ABG SUNDAL COLLIER JOBBAR MED 40 NOTERINGAR I NORDEN 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Första kvartalet var en exceptionellt stark start på året för den norska investmentbanken ABG Sundal Collier, som nu arbetar med cirka 40 börsintroduktioner i Norge, Sverige och Danmark under andra kvartalet.

ABG Sundal Colliers vd, Jonas Ström, vittnade om den ökade noteringsaktiviteten och om vad som finns i pipeline under en kvartalsrapportpresentation på tisdagen.

Det finns också tecken på en ökad aktivitet inom "M&A" - förvärv och bolagsuppköp – sade vd:n enligt TDN Direkt.

"Nu börjar det hända saker. Även om det så härlångt är i måttlig takt är det en tydlig ökning av aktiviteten och vi förväntar oss att denna trend kommer att fortsätta under 2021", sade han.

Vd:n hävdade sade sig också vara "övertygad" om att ABG tagit marknadsandelar inom analys och förmedling. Analysavdelningen täcker för närvarande över 400 bolag.

Jonas Ström kommenterade också marknadsutvecklingen och närmare bestämt sektorns rotation från tillväxtaktier till värdeaktier till följd av stigande räntor.

"Netto har detta fortsatt att pressa upp marknadernas värderingar. Volatiliteten har också fortsatt att minska, vilket innebär att kapitalmarknaderna är helt öppna för transaktioner. Utvecklingen på aktiemarknaden är mycket hälsosam", sade han.

Vad avser ABG Sundal Colliers aktie har utvecklingen varit stadigt positiv sedan pandemikraschen i mars i fjol, då kursen slog i botten på 2:71 norska kronor. På tisdagen handlades aktien till 9:60 norska kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?