1515
TWITTER: RASAR I FÖRHANDELN EFTER PERMANENT BLOCKERING AV TRUMP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mikrobloggen Twitters aktie rasade i den amerikanska förhandeln på måndagen, som var första handelsdag efter tillkännagivandet att dess mest kända användare i form av president Donald Trump kastas ut från plattformen för gott.

Det var under helgen som Twitter valde att permanent blockera Donald Trump, som den 20 januari är att betrakta som USA:s före detta president då Joe Biden tillträder. Även Facebook har gett beskedet att Donald Trump är avstängd.

Beslutet meddelades på lördagskvällen, och motiverades av att Trumpanhängare stormat kongressbyggnaden i förra veckan, något som många ansett vara en attack som delvis initierades av presidentens uttalanden vid det massmöte utanför Vita huset som föregick stormningen.

Donald Trump har sedan dess tappat accessen till sitt favoritkommunikationsmedel. Ett visst utflöde har noterats från Twitter sedan avstängningen offentliggjordes, bland annat till den betydligt mindre Twitter-konkurrenten Parler. På söndagen sparkade dock Apple, Google och Amazon ut Parler från respektive operativsystem. Anledningen var att Parler inte modererat och tagit bort innehåll och meddelandetrådar där nya våldsamma attacker mot den amerikanska demokratins institutioner planerats på plattformen.

Twitters aktie sjönk med över 8 procent när förhandeln öppnade i New York på måndagen. Facebook, som också äger Instagram som också blockerat Donald Trump, sjönk med omkring 2 procent. Snapchat, som var tidigt ute med att blockera Donald Trump, handlades ned med omkring 1 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?