1515
Annons
BÖRSEN: SVAG INLEDNING ATT VÄNTA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen går mot en inledning nedåt på onsdagen. Riktningen ser liknande ut på de europeiska börserna och under natten har de Asiatiska indexen fallit.

Vid klockan 8.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning ned över 1 procent. De europeiska terminerna var vid samma tidpunkt 0,5-0,8 procent.

Ryssland intensifierar angreppen på Ukraina och USA fortsätter att addera sanktioner och har nu stängt luftrummet för ryskt flyg. Samtidigt trycks råvarupriserna uppåt och oljan har under natten och morgonen tagit sig upp till nivåer runt 110 dollar per fat.

Kriget kan trycka upp den redan höga inflationen och samtidigt dämpa tillväxten sade Loretta Mester, Fed-chef i Cleveland, på tisdagen enligt Reuters. På eftermiddagen talar Fed-chefen Jerome Powell inför representanthusets finanskommitté, då han har ett bra läge att styra förväntningarna inför Fed:s marsmöte.

Ericsson har fått information från det amerikanska justitiedepartementet om att den information som telekombolaget lämnade före ingåendet av DPA-avtal (Deferred Prosecution Agreement) kring internutredningen om Irak inte var tillräcklig. Enligt Ericsson är det för tidigt att i nuläget förutsäga vad detta kommer att leda till.

HSBC har sänkt sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Riktkursen justeras ned till 32 från 38 schweizerfranc, eller 336 till 399 kronor. ABB stängde på 30:59 schweizerfranc i Schweiz och 319:40 kronor i Stockholm.

Dometic har återigen öppnat plånboken och köper amerikanska Treeline Capital med en omsättning på 16 miljoner dollar. Transaktionspriset är inte väsentligt i förhållande till Dometics börsvärde, heter det. Bidraget till vinst per aktie väntas vara positivt från start.

Skanska har tecknat avtal värt 600 miljoner kronor med en befintlig kund för ytterligare arbete på ett nytt datacenter i västra USA. Kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2022.

Amerikanska Netflix har lagt ett bud om 2:10 euro per aktie på finska Next Games. Budet innebär en premie på närmare 126 procent mot tisdagens stängningskurs om 0:93 euro och värderar Next Games till 65 miljoner euro.

Addnode har varit på förvärvsstigen och köpt tyska Desys bolag med omsättning på 170 miljoner kronor samt amerikanska Microdesk med omsättning på 110 miljoner kronor.

Den amerikanska myndigheten FDA har beviljat Acucorts ansökan om befrielse från ansökningsavgiften för registreringsprocessen av Isicort. Acucort befrias därmed från en ansökningsavgift om 15,4 miljoner kronor.

Frisq, som utvecklar digitala verktyg för interaktiv kommunikation inom vården, har kommit med rapport för det fjärde kvartalet. Nettoomsättningen ökade till 1,3 miljoner kronor (0,3). Rörelseresultatet låg på -19,0 miljoner kronor (-28,2.

På onsdagen är det handelspremiär för SaaS-bolaget Hubbster på NGM. Bolaget som är verksamt inom effektivisering av organisationer gjorde inför noteringen en emission av units på 19,7 miljoner kronor. Teckningskursen på motsvarande 7:80 kronor per aktie värderade bolagets samtliga aktier till 123 miljoner kronor före erbjudandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?