1515
EKOBOT: ERBJUDANDE TECKNADES TILL CA 189%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ekobots, som utvecklar, tillverkar och säljer jordbruksrobotar, emission av units om cirka 20,5 miljoner kronor inför den planerade listningen på Nasdaq First North Growth Market tecknades till 189 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminär första handelsdag för bolagets aktier och teckningsoptioner av serie TO1 vid Nasdaq First North Growth Market är den 15 mars, förutsatt godkänd ansökan.

Det övertecknade erbjudandet innebär att samtliga 930.000 aktier emitteras, vilka betalas kontant. Därutöver emitteras 465.000 teckningsoptioner av serie TO1.

Vid fullt utnyttjade av teckningsoptioner av serie TO1 kan Ekobot komma att tillföras ytterligare högst 20,5 miljoner kronor och lägst 10,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ekobot bildades 2017 och har utvecklat en systemlösning för att identifiera ogräs med hjälp av visionsteknik och artificiell intelligens. Bolagets produkt, den autonoma roboten Ekobot, gör odlingen effektiv helt utan eller med minimal användning av herbicider/ogräsmedel, där driften bygger på eldrift med låg effektförbrukning, enligt Ekobot.

Augment Partners är finansiell rådgivare i samband med erbjudandet och har även utsetts till så kallad Certified Adviser i samband med noteringen. Wistrand Advokatbyrå är legal rådgivare och Aqurat Fondkommission är emissionsinstitut i samband med erbjudandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?