Annons
NORDEN: QT RASADE I FINLAND MEDAN TOKMANNI STEG, VINX 30 -0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades mestadels nedåt på måndagen med Oslobörsen som tyngdes av kraftigt fallande oljepriser. Undantaget var Helsingforsbörsen som ensamt stod över nollstrecket. Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,6 procent till nivån 1.321.

I Köpenhamn var OMXC25-indexet ned 0,2 procent till 1.766.

Läkemedelsbolaget Bavarian Nordic sågs stiga på nytt och placerade sig som vinnare bland de danska storbolagen med en uppgång på 10 procent. Marketwire rapporterade att aktien kan ha stöttats av att amerikanska FDA sagt att det behövs fler studier för att mäta effektiviteten av konkurrenten Sigas apkoppsmedicin Tpoxx. Bavarian Nordic är i nuläget ett av få bolag som har ett godkänt vaccin mot sjukdomen.

Bland förlorarna fanns i stället Danske Bank som föll 1,1 procent efter en sänkt riktkurs från brittiska HSBC.

Vindkraftsbolaget Vestas rekylerade även ned 1,9 procent efter att under förra veckan stigit över 8 procent.

OBX-indexet i Oslo var ned 1,2 procent till 1.127 och tyngdes av bland annat fallande oljepriser.

Bland de norska oljebolagen var Equinor och Aker BP ned 2,9 respektive 2,7 procent.

När övriga nordiska index stod på minus var Helsingfors OMXH25-index ensamt över nollstrecket med plus 0,2 procent till 4.806.

Högst på vinnarlistan stod Tokmanni på plus 4,5 procent, vilket stöttades av att SEB gått ut med en köprekommendation för aktien.

Svagt gick det däremot för mjukvarubolaget QT Group som föll rejäla 24 procent efter att ha sänkt försäljningsutsikterna för helåret. Försäljningstillväxten väntas nu uppgå till 20-30 procent från tidigare prognos om 30-40 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera