1515
BÖRS: GOLDMAN SACHS TROR PÅ EUROPA, VÄLJER FAVORITER I SEKTORER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europeiska aktier handlas med rabatt jämfört med amerikanska aktier och regionen kommer att återhämta sig rejält när väl distributionen av vaccin mot covid-19 kommer längre.

Det tror Goldman Sachs, vars analytiker räknar med att bolag i euroområdet kommer att återhämta sig kraftigt på väg in i sommaren, enligt CNBC. Goldman Sachs analytiker har därför valt ut ett antal bolag i flera olika sektorer som sina europeiska förstahandsval.

I banksektorn väljer banken bland annat franska Crédit Agricole, tyska Commerzbank och nederländska ABN Amro. I kategorin resor och fritid har Goldman fastnat för den franska lotterioperatören La Francaise Des Jeux, och inom bygg för de likaledes franska bolagen Vinci och Bouygues.

Inom kraft och energi föredrar Goldman Sachs de franska bolagen EDF och Engie, italienska Hera och Italgas, samt det spanska Enagas.

På telekomsidan väljer banken Telecom Italia, den belgiska operatören Proximus och den franska operatören Iliad.

Inom detaljhandeln lyfter Goldman Sachs fram den franska dagligvarujätten Carrefour, samt den tyska onlinemodehandlaren Zalando.

"Vaccinationsprogrammet i EU har fått en långsam start i jämförelse med programmen i USA och Storbritannien: antalet smittade har stigit i flera länder i Europa och nedstängningar har även återinförts i vissa länder. /…/ Bortom de närmaste veckorna, däremot, räknar våra ekonomer med en stark återhämtning i Europa, deras tro stiger faktiskt på att Euroområdet kommer att återhämta sig kraftigt in i sommaren", skriver bankens analytiker.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?