1515
JAPAN: REGERINGEN SÄNKER BEDÖMNING OM EKONOMIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den japanska regeringen sänker i sin månadsrapport bedömningen om ekonomin för första gången på fyra månader, med hänvisning till ökade covidfall som ger störningar i leveranskedjorna och dämpar konsumenternas förtroende.

Det rapporterar Reuters.

Regeringen pekar på virusläget i landet och globalt som nedåtrisker.

"Ekonomin fortsatte att stiga under svåra förhållanden på grund av coronaviruset, men takten har bromsat in på sistone", skriver de.

Bedömningen om produktionen sänktes för första gången på 17 månader och den privata konsumtionen för första gången på fyra månader.

Fordonsproduktionen har tappat på grund av att covidläget skapat brist på delar från Sydostasien. Detta tillsammans med halvledarbristen och en inbromsning i Kina ökar sannolikheten för att produktionsminskningar ska spridas till andra sektorer. Inhemskt visar minskad försäljning av bilar och hushållselektronik på ett dämpat förtroende.

Bedömningen om bostadsbyggandet höjs däremot.

Regeringen betonar att den sänkta bedömningen handlar om inbromsad tillväxt och inte avstannad, och fundamenten för konsumtion och investeringar är solida.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?