1515
Annons
SERNEKE: SAMRISKBOLAG MED BALDER, FASTIGHETSVÄRDE 558 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Serneke och Balder har bildat ett samriskbolag för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det underliggande fastighetsvärdet i samriskbolaget, som Balder förvärvar 50 procent av, uppgår till 558 miljoner kronor. Balder kommer att erlägga köpeskillingen genom delbetalningar under projektets genomförande.

Samriskbolaget ska i stadsdelen utveckla ytterligare tre av totalt åtta byggnader som omfattar totalt 45.000 kvadratmeter bruttoarea och cirka 450 bostäder.

"I affären ingår kommande entreprenader för Serneke som, beroende på den kommande utvecklingen av fastigheterna, har ett ordervärde om cirka 1,5 miljarder kronor. Enligt planen kommer byggnationen av de aktuella byggnaderna att påbörjas under 2022 med beräknad start av inflyttning under 2024", skriver Serneke. i pressmeddelandet.

Balder är sedan december 2020 hälftenägare i det gemensamma bolaget Karlatornet AB, framgår det vidare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?