1515
PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 29 SEPTEMBER

ÖPPET. Sverige öppnar till stora delar upp på onsdagen samtidigt planeras det för en tredje vaccindos till fler riskgrupper. (SvD, DN)


RÄTT. Restriktioner har delvis spelat ut sin roll i detta nya läge av pandemin. En minoritet ovaccinerade kan inte diktera levnadsvillkoren för den vaccinerade majoriteten, anser infektionssjukdomsprofessorn Anders Björkman (KI). (SvD Debatt)


ORO. Regeringskansliet befarar en ökad smittspridning. Det finns en oro ute i regioner om att en ny förvärring kommer att kräva ännu en omställning i vården som ökar vårdskulden. (DN)


HOTELLBOOM. Hotellbokningarna är i samband med återöppningen tillbaka men det saknas utbildad personal som kan ta hand som gästerna. (SvD)


KROG. Även landets krogar brottas med personalbrist när samhället nu öppnar upp i större utsträckning. (DN)


GRÖNMÅLNING. Finansinspektionen tar nu upp kampen mot skrytsam grönmålning på finansmarknaden. Gröna överdrifter är ett bekymmer för den som vill spara hållbart. (SvD)


TUSENLAPPEN. SD vill se reformen Tusenlappen som ger den genomsnittlige pensionären omkring 1.000 kronor extra i plånboken varje månad. (DN Debatt)


IPO. Storskogens förestående börsintroduktion delar experter. En rundringning till förvaltare visar bland annat skepsis mot den "spretiga" inriktningen. En aktör uppskattar å andra sidan tillväxten. (Di)


EVOLUTION. Amerikanska Cat Rock Capital har nästan halverat innehavet i Evolution under året, efter att ha varit femte största ägare i början av 2021. (Di)


CHECKIN.COM. Teknikbolaget Checkin.com är på jakt efter förvärv. Detta i syfte att nå omsättningsmålet på 500 miljoner kronor år 2025. (Di)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?