1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 21 JUNI

VÄRLDSHANDEL. Kinas handel med Ryssland når nya rekordnivåer. Det är ytterligare ett tecken på hur de två länderna närmar sig varandra ekonomiskt och politiskt, samt hur västerländska sanktioner tappar kraft. (DI)


VARNAR FÖR FASTIGHETSKRIS. Om Riksbanken i sin iver att bekämpa inflationen höjer räntorna alltför aggressivt finns risk för hyperinflation, en ny fastighetskris och kraftiga ras för bostadspriserna varnar Wallenstams vd Hans Wallenstam. (DI)


COVID-19. Trots årstiden-allt fler sjuka i Covid-19. (DN).


NATO. Ett fem timmar långt möte hos Nato mellan Finland, Sverige och Turkiet visar på tydliga framsteg, enligt finska presidentkansliet. (DN).


ENERGI. Österrike satsar på kol när rysk gas stryps. 2020 stängde Österrike sitt sista kolkraftverk, nu är regeringen redo att öppna det igen. Skälet är att Ryssland minskat gasexporten till landet. (DN).


BOSTADSRÄNTOR. Räntan på bostadsobligationerna ökar, det pekar mot bostadsräntor på 4 till 5 procent. (SvD).


ELPRISER. Elpriset är nu på den högsta nivån sedan mars och det ser ut att hålla sig resten av året. (SvD).


ÅTSTRAMNING. Regeringen undersökte inte vilka som äger Beowulf Mining innan bolaget fick tillstånd att bryta malm i Jokkmokk. Men redan nästa år kan det bli ägarprövning vid gruvetableringar och annan samhällsviktig verksamhet. (DI)


NY FÖRSENING. Trots att Indien började förbereda sig för 5g redan 2017 har inga licensauktioner ännu kunnat hållas.

Jättelandet, en lockande marknad för Ericsson, ser nu ut att bli ytterligare försenat i sin lansering av den nya mobilstandarden. (DI)


MUTHÄRVAN I ERICSSON. På tisdagen faller domen mot de fyra före detta Ericssonanställda som anklagas för att ha mutat sig till en storaffär i afrikanska Djibouti. Samtidigt utreds bolaget för nya mutbrott i den så kallade Irakaffären. (DN)


STORT INTRESSE. Det finns ett stort intresse för att prata med MTG och bolaget har många intressanta diskussioner. När vi har en såda kassa skapar det väldigt många fler möjligheter, säger MTG:s vd Maria Redin till SvD. (SvD)


KORTHUS SOM KAN FALLA. Bitcoin pressas av inflation och stigande räntor, och har nu fallit 73 procent sedan toppen. Experter varnar för att det snart kan nå en gräns där hela kryptovärlden kollapsar. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera