1515
MIPS: PARETO SPÅR AKTIEN +10% HÖGRE ÄN BÖRSEN EFTER RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hjälmföretaget Mips levererade en massiv rapport där rörelseresultatet var 59 procent högre än konsensus, främst drivet av en högre än förväntad organisk tillväxt på 82 procent.

Det skriver Pareto i en första kommentar till rapporten.

"Att reda ut hur mycket den organiska tillväxten härrör från ökad kundpenetration och nya kunder, i relation till starka marknadsvolymer i syfte att återställa detaljhandelslagren blir en utmaning", skriver analyshuset.

Pareto räknar med att som en följd av rapporten höja sina estimat för helårsförsäljningen med cirka 7-10 procent och för rörelseresultatet med cirka 15 procent, medan estimaten för 2022-2023 kan komma att se upprevideringar på 5-10 procent för rörelseresultatet.

"Därmed räknar vi med att aktien kan handlas omkring 10 procent högre än marknaden i stort i dag", skriver Pareto, som sedan tidigare har rekommendationen behåll och riktkursen 930 kronor för aktien.

Mips stängde på onsdagen vid 959:50 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?