1515
AEGIRBIO: DISTRIBUTIONSAVTAL MED MIDAS KRING COVID-19-TEST

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diagnostikbolaget Aegirbio har tecknat distributionsavtal med det tyska läkemedelsbolaget Midas Pharma avseende försäljning av Aegirbios salivtest för covid-19. Midas Pharma ska initialt sälja produkten i Tyskland, men kommer på sikt att inkludera andra marknader där bolaget finns etablerade.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

"Vi har under en tid fört diskussioner med Midas Pharma, vars nätverk inom läkemedelsvärlden kommer att passa vår strategi perfekt. Dels genom att täcka den professionella marknaden initialt men att vi tillsammans även siktar på att förse marknaden Tyskland med tester för hemmabruk", säger Aegirbios vd Martin Linde.

Aegirbio-aktien var upp kraftigt redan tidigare på tisdagen efter beskedet på morgonen om att Aegirbio har tecknat avtal för distribution av covid-19-test med Nowmed Sweden och att en order med ett värde på minst 40 miljoner kronor samtidigt hade tecknats.

Samarbetet med Nowmed Sweden innebär att Nowmed Sweden ska agera distributör och samarbetspartner på den skandinaviska professionella marknaden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?