1515
FASADGRUPPEN: AKTIVITET PÅTAGLIGT HÖGRE I MARS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fasadgruppens första kvartal 2021 präglades som vanligt av säsongsmässigt låg aktivitet.

Det skriver vd Pål Warolin i delårsrapporten.

"I jämförelse med föregående vinter, som var ovanligt mild, var det betydligt kallare och mer snö i stora delar av våra regioner under framförallt januari och februari i år. Det påverkar dock inte vår leveranskapacitet för helåret, och redan i mars blev aktiviteten påtagligt högre", skriver han.

Orderstocken per den 31 mars uppgick till 93 procent av omsättningen under de senaste 12 månaderna, jämfört 76 procent vid årsskiftet.

Den organiska tillväxten var -8,5 procent under första kvartalet. Vd noterar att den organiska tillväxten fortsatt att förbättras jämfört föregående kvartal men är fortsatt negativ kopplat till lågsäsong samt ihållande effekter från covid-19.

"Liksom tidigare är vår bedömning att projekt som skjutits upp på grund av pandemin kommer komma tillbaka i takt med att samhället återgår till det normala. I det första kvartalet hade vi en något större påverkan på projektgenomförandet än tidigare i särskilt Norge och Danmark på grund av hårdare restriktioner", skriver Pål Warolin.

Den justerade ebita-marginalen uppgick till 6,2 procent i kvartalet, jämfört 8,3 procent föregående år. Utfallet påverkades av den kallare vintern samt högre centrala kostnader kopplade till noteringen i december.

Pandemin har inte haft någon effekt på möjligheterna att genomföra förvärv och i det första kvartalet tillkom fem nya verksamheter, skriver bolaget. Efter kvartalets utgång har tre förvärv tillkommit.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?