NEXAR: GENOMFÖR EJ AVYTTRING AV FYRA DOTTERBOLAG TILL MAVSHACK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det NGM-noterade underhållningsföretaget Nexar kommer inte att genomföra den försäljning av fyra dotterbolag till Mavshack som Nexar kommunicerade en avsiktsförklaring om i slutet av augusti. Förhandlingarna har avbrutits i god anda då parterna inte ser de starka synergier mellan bolagen som förväntades.

Det uppger Nexar i ett pressmeddelande.

"Nexar och dess ledning ser stor potential i sina dotterbolag och ser positivt på bolagets utveckling under 2021 och framöver", heter det.

Nexar framhåller att Nexar nyligen har meddelat att en riktad emission till bolagets ledning och större aktieägare ska genomföras för att finansiera framtida satsningar.

Nexar meddelar på måndagsmorgonen även att koncernen via sitt spanska helägda dotterbolag Nexar Productions SL har fått en förlängning på det egenutvecklade radioformatet "Podriem fer-ho Millor". Ordervärdet är 3,0 miljoner kronor. Avtalet gäller för perioden januari till juni 2021. Kunden är mediehuset Á punt i Valencia.

"Ordern ger dotterbolaget en stabilitet och möjliggör en fortsatt satsning på att utveckla nya medieformat som vi hoppas ska leda till nya affärer inom kort", skriver Nexar.

I slutet av augusti meddelades att Mavshack, som säljer internet-tv-tjänster med fokus på filmer från Asien, avsåg att förvärva fyra bolag från Nexar för 8 miljoner kronor. Affären skulle slutföras senast den 31 oktober, enligt planen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?