1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP LEO VEGAS, EMBELLENCE OCH ENQUEST

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp Leo Vegas, Embellence och Enquest, men avvakta med Ecoclime, Systemair, Desenio och MTG.

Det råden ger Börsveckan i sin senaste utgåva.


Leo Vegas har kämpat i regleringsmotvind i snart fem år och därtill gjort tveksamma förvärv. Nu verkar motvinden mojna vad gäller regleringar och även på förvärvsspåret i form av en bra start för Expekt. Värderingen är lockande och aktien ger god direktavkastning som kompletteras med återköp.

Ecoclime bidrar till lägre energikonsumtion i fastigheter, vilket är ett hett tema. Värderingen är låg men osäker, enligt Börsveckan som vill avvakta några kvartalsrapporter innan en köpstämpel utfärdas.

Systemair gynnas också av trenden att finna energieffektiviseringslösningar. Bolaget erbjuder god befintlig tillväxt och fina marknadsutsikter men i rådande börsläge är värderingen inget fynd.

Embellence har inte gjort aktieägarna glada sedan noteringen för ett år sedan, men operativt presterar bolaget hyggligt och värderingen har kommit ned en hel del sedan Börsveckan senast tittade på aktien. Embellence är helt enkelt lite för billig för att avstå, heter det i analysen.

Desenio hade ett starkt 2020 men ett bedrövligt 2021. Bolaget har mycket att bevisa, främst vad gäller lönsamheten, och balansräkningsrisken är hög.

MTG säljer e-sportsdelen för en rejäl påse pengar och kvar blir spelrörelsen med tämligen osäkra utsikter. Bolaget har gång på gång visat att de kan skapa aktieägarvärde, men som en renodlad spelaktör med svårbedömd spelportfölj är värderingen inte nog låg för att köpa aktien.

Brittiska Enquest täljer guld med smörkniv just nu tack vare stigande oljepriser och aktien är upp med 70 procent i år. En saftig utdelning kan bli aktuell framåt 2023 i takt med att balansräkningen snabbt förbättras och fundamentalt ser det lockande ut. Aktien är bra att ha i en välbalanserad och bred portfölj, enligt Börsveckan.

Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?