1515
ONCOPEPTIDES: NYA CHEFER I EUROPA, STARTAR EARLY ACCESS-PROGRAM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oncopeptides har utsett Andrea Passalacqua till Europachef och Pamela Bacon till chef för Medical Affairs i Europa. Bolaget öppnar också ett Early Access Program i Europa för att tillgodose det stora behovet av nya behandlingsalternativ för multipelt myelom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som tidigare meddelats kommer Oncopeptides under andra kvartalet 2021 också att ansöka om ett villkorat godkännande för melfalan flufenamid i trippelklassrefraktärt multipelt myelom.

Andrea Passalacqua har omfattande kommersiell erfarenhet från Amgen och Celgene inom multipelt myelom och var senast chef för Bluebird Bio i Italien, skriver Oncopeptides. Pamela Bacon har en gedigen kompetens inom multipelt myelom, samt en djup erfarenhet från flera globala Medical Affairs-positioner på Celgene och Amgen, heter det.

Ansökan till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA, för melfalan flufenamid i kombination med dexametason i patienter med trippelklassrefraktärt multipelt myelom, kommer att bygga på data från Horizon-studien, som också låg till grund för FDA-ansökan om villkorat marknadsgodkännande i USA.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?