Annons
TWITTER: MUSKS INVESTERING RESER REGULATORISKA FRÅGOR - WSJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslagrundaren Elon Musks investering på 9,2 procent i sociala medieföretaget Twitter, som meddelades på måndagen, reser nya regulatoriska frågor kring bland annat hur han kommunicerade sin investering i bolaget.

Det rapporterar Wall Street Journal, som skriver att det kan leda till en ny konflikt mellan Elon Musk och den amerikanska finanstillsynsmyndigheten SEC.

Elon Musk använde ett formulär som investerare måste använda när de köper mer än 5 procent av ett bolag utan att planera att ta kontroll över det. Anmälan lämnades dock in flera dagar för sent och innehöll inte en standardformulering som understryker investerarens passiva status, uppger tidningen.

Enligt formuläret som Elon Musk lämnade in på måndagen den 4 april överskrider hans innehav i Twitter 5 procent sedan den 14 mars. Kravet är att lämna in formuläret inom tio kalenderdagar.

Förra månaden bad Elon Musk en domare att skrota en tidigare uppgörelse som kräver att Tesla-vd:n låter företagets jurister godkänna hans Twitterinlägg innan publicering.

"Han kommer med påståenden om att myndigheten förföljer och granskar honom utan anledning, så om han bryter mot en ganska tydlig regel kommer det definitivt inte hjälpa honom i argumentationen med domaren", säger juristen David Rosenfeld som tidigare har varit verksam vid SEC, till Wall Street Journal.

Vidare noteras det att Elon Musk inte hade avslöjat sin Twitter-investering när han i slutet av mars kritiserade Twitters policy och när han reste frågan om huruvida en ny social medieplattform behövdes.

"Detta är den typen av uttalanden som aktivistinvesterare ibland gör när de planerar att skaka om ett företag", skriver Wall Street Journal.

Elon Musks investering på 9,2 procent av Twitter gjorde honom till bolagets största ägare. Twitter-aktien steg på måndagen med 27 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera