1515
NEW YORK: INLEDER NED, OLJEBOLAGEN MOT STRÖMMEN, S&P 500 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde onsdagens handel nedåt. Oljesektorn fick ett lyft efter uppmärksammandet att Warren Buffetts investeringsbolag köpt aktier i Chevron.

Vid 16:10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 31.494. S&P 500 backade 0,4 procent till 3.915 samtidigt som Nasdaqs kompositindex föll 1 procent till 13.908.

Aktierna fortsätter dock att ligga nära rekordnivåer och vissa strateger har varnat för att marknaderna kan behöva en andhämtningspaus innan de rör sig uppåt igen.

"Det är alltid en nervös situation för investerare när marknader fortsätter att sätta nya toppar och det finns uppenbart fradga i vissa delar av marknaden", sade Clearnomics grundare James Liu i en kommentar.

Hotelloperatören Hilton överraskade analytikerna med att rapportera en förlust för det gångna kvartalet, i stället för en väntad vinst. Pandemin ledde till att den jämförbara intäkten per tillgängligt rum sjönk 59 procent. Aktien var ned drygt en procent under den inledande handeln.

E-handelsplattformen Shopify överträffade däremot förväntningarna med sin rapport där såväl vinst som intäkter överträffade konsensus. Bolaget kommenterade i rapporten att tillväxttakten kommer att normaliseras under 2021, vilket satte press på aktien som var ned 6,3 procent.

Chevron och Verizon klättrade 3,2 respektive 3,7 procent under handelns inledning. Warren Buffetts investeringsbolag Berkshire Hathaway har köpt aktier i de två bolagen under det fjärde kvartalet. Investeringsbolaget minskade samtidigt sin position i Apple, vars aktie var ned 2,2 procent på onsdagen.

Optimismen för oljebolag smittade av sig på andra aktier i sektorn. Exxon Mobil och Devon Energy adderade 2 procent respektive 5 procent.

Slack och Salesforce har av det amerikanska justitiedepartementet uppmanats att lämna in mer information relaterat till Salesforce köp av Slack för 27,7 miljarder dollar. Slack tappade 2,5 procent medan Salesforce var ned runt procenten.

Quantumscape lyfte 13 procent i den inledande handeln, trots att bolaget rapporterat en förlust för det gångna kvartalet. Bolaget tillverkar batterier till elfordon.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned en punkt till 1,29 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?