1515
Annons
SVEDBERGS: KÖPER BRITTISKT BOLAG, AVSER GÖRA EMISSION (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Svedbergs förvärvar Roper Rhodes, en leverantör och designer av badrumsmöbler och badrumsprodukter i Storbritannien, för en initial köpeskilling om 76 miljoner pund, på kassa- och skuldfri basis. Svedbergs aviserar även avsikten att genomföra en företrädesemission på 500 miljoner kronor under det första kvartalet 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen.

Utöver den initiala köpeskillingen tillkommer en eventuell tilläggsköpeskilling om högst 14 miljoner pund.

"Genom förvärvet etablerar Svedbergs en stark marknadsposition i Storbritannien och tar ett viktigt steg i sin vision om att bli den ledande badrumsinredaren på utvalda marknader i Europa", uppger bolaget i pressmeddelandet.

För den rullande tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september 2021 uppgick Roper Rhodes intäkter till cirka 826 miljoner kronor, med ett ebita-resultat om cirka 135 miljoner kronor, uppger Svedbergs.

Villkoren för företrädesemissionen avses beslutas och offentliggöras efter offentliggörandet av bokslutskommunikén, vilken offentliggörs den 4 februari 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?