Annons
TESLA: FABRIKER I TEXAS, BERLIN "PENGAUGNAR" ENLIGT MUSK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas nya fabriker i Texas och Berlin förlorar miljarder av dollar på grund av svårigheter med att skala upp produktionen i och med en brist på batterier samt hamnproblem i Kina.

Det sade Teslas vd Elon Musk i en intervju med Tesla Owners Silicon Valley den 31 maj, där den tredje delen släpptes på onsdagen den 22 juni.

"Både Berlin- och Austin-fabrikerna är enorma pengaugnar just nu, okej? Det är verkligen som ett gigantiskt dånande ljud, vilket är ljudet av pengar i brand", beskrev han det.

Austin-fabriken producerar en liten mängd bilar på grund av utmaningar med att skala upp produktionen av de nya 4680-batterierna, samtidigt som verktyg för att göra bolagets konventionella 2170-batterier är fast i hamnar i Kina.

Covid-nedstängningarna i Kina var "väldigt, väldigt svåra", sade Elon Musk. Nedstängningen påverkade inte bara fordonsproduktionen i Shanghai-fabriken, utan även fabriken i Kalifornien som använder vissa Kinaproducerade delar.

"De senaste två åren har varit en riktig mardröm av leveranskedjestörningar, den ena saken efter den andra, och vi är inte ute ur det än", uppgav Tesla-chefen och fortsatte:

"Hur ska vi fortsätta att hålla fabrikerna i drift så att vi kan betala personer och inte gå i konkurs?"Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera