1515
FINANS: FEL CLUBHOUSE-AKTIE DUBBLADE EFTER ELON MUSK-UTTALANDEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas vd Elon Musk meddelade via Twitter på söndagen att han snart skulle göra uttalanden på sociala medie-appen Clubhouse, varpå aktien rusade med över 100 procent i öppningen på måndagen.

Clubhouse är dock inte börsnoterat, vilket innebär att det de facto var ett helt annat bolags aktie som handlades upp.

Det är inte första gången som Elon Musks uttalanden och framträdanden på sociala medier leder till uppvärdering av börshandlade instrument.

Clubhouse Media Group, ett före detta kinesiskt hälsovårdsbolag som handlats upp av ett bolag som numer ägnar sig åt digitala influerare och deras innehåll, slutade måndagen 83 procent upp i ljuset av vad Financial Times kommentarsdel Alphaville kallar "Elon-effekten". Det finns alltså ingen som helst koppling mellan det sociala mediet Clubhouse och Clubhouse Media Group.

"Ta det försiktigt där ute, ungdomar", skriver FT Alphaville.

Den senaste veckan har Elon Musk ironiserat över rusningen i Gamestock, som lett till stora förluster för flera blankande hedgefonder, och även skrivit om såväl kryptovalutan bitcoin som den mer obskyra kryptotillgången Dogecoin.

Amerikanska finansinspektionen SEC har dessutom förbjudit honom att skriva om Teslas utveckling och aktiekurs efter det omtalade Twittermeddelandet från 2018 om att han skulle ta elbilsbolaget från börsen för 420 dollar per aktie.



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?