1515
NEW YORK: MICROSOFT STEG EFTER LANSERING, S&P 500 +1,1% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande New York-börserna visade en positiv utveckling på tisdagen efter att ha sjunkit på måndagen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,9 procent till 34.316, samtidigt som Nasdaqs kompositindex avancerade 1,3 procent till 14.434. Det breda S&P 500 steg 1,1 procent till 4.346. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var det en nedgång på 0,4 procent.

I den amerikanska börstarten var flera tunga teknikaktier upp, bland annat Facebook som hämtade sig efter ett längre avbrott för tjänsten och steg 2,1 procent. Amazon och Apple, som också tappade på måndagen, ökade 1 respektive 1,4 procent.

Pepsi överträffade analytikernas genomsnittsprognoser med sin kvartalsrapport och dryckesbolaget höjde dessutom sina egna försäljningsprognoser för räkenskapsåret, då lättade pandemirestriktioner ökat försäljningen vid restauranger och på biografer. Pepsi var upp 0,6 procent.

Teknikbolaget Microsoft lanserade på tisdagen sitt nya operativsystem Windows 11 vilket lyfte Microsoft-aktien med 2 procent.

Tesla måste betala 137 miljoner dollar i ersättning till sin före detta anställde Owen Diaz, på grund av en ohälsosam arbetsmiljö med bland annat rasistiska kommentarer. Aktien backade 0,1 procent.

Lordstown Motors, tillverkare av ellastbilar, har sänkts till undervikt från tidigare jämvikt av Morgan Stanley, som noterar att den nyligen aviserade försäljningen av Lordstowns fabrik i Ohio värderade anläggningen till mindre än en femtedel av tidigare estimat. Aktien tappade nästan 11 procent.

Ocugen, utvecklare av genterapibehandlingar, lyfte nästan 2,7 procent efter att ha meddelat om avtal för gemensam utveckling och produktion gällande bolagets vaccinkandidat mot covid-19.

Johnson & Johnson har lämnat in en ansökan till läkemedelsmyndigheten FDA om ett nödgodkännande av en så kallad boosterdos av företagets vaccin mot covid-19. FDA har redan schemalagt ett möte för en expertpanel gällande en översyn av data för boosterdoser av vacciner mot pandemin. Johnson & Johnsons aktie var upp marginellt.

Kopiatortillverkaren Xerox stärktes med 1,3 procent efter att bolaget förvärvat IT-bolaget Competitive Computing (C2) för att utöka sin IT-serviceverksamhet.

Sportklädestillverkaren Under Armour har fått en ny rekommendation, av Wedbush som rekommenderar outperform med riktkursen 26 dollar per aktie. Under Armour-aktien klättrade 1,5 procent till 21:05 dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 5 punkter till 1,53 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 5 oktober.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?