1515
WALMART: HÖJER PROGNOS V/A 2 KV OCH RÄKENSKAPSÅRET 2021/2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska varuhuskedjan Walmart höjer sina prognoser för vinsten per aktie i det andra kvartalet (maj-juli) och för hela det brutna räkenskapsåret 2021/2022 som sträcker sig till och med januari nästa år.

Walmart räknar nu med att vinsten per aktie 2021/2022 ska öka med höga ensiffriga tal, mot tidigare prognos som var "en viss nedgång". För det andra kvartalet enskilt spås nu en vinst per aktie som minskar med låga ensiffriga tal (tidigare: minskning med medelhöga till höga ensiffriga tal).

Vad gäller omsättningen för hela räkenskapsåret spår Walmart nu en minskning med låga ensiffriga tal. Tidigare prognos var här enbart "en minskning". Någon prognos för bolagets totala omsättning i det andra kvartalet lämnas inte.

Walmarts aktie handlades upp i den amerikanska förhandeln kort efter rapportsläppet och hade omkring klockan 13.20 stigit med 2,7 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?