Annons
SBB: INGA SKÄL FÖR NEDSKRIVNING AV ANSKAFFNINGSVÄRDET AV JM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SBB har gjort en genomgång av värdet på sitt innehav i JM och ser det som ett långsiktigt innehav "med bra potential att leverera stark utdelning till ägarna och i en turbulent marknad vara den aktör som kan fortsätta att skapa förutsättningar för ytterligare värdeskapande för aktieägarna".

Det skriver SBB i rapporten för det andra kvartalet.

"SBB:s innehav i JM är en kontrollpost som i alla situationer skulle betinga en relativt stor premie vid eventuell avyttring", skriver SBB.

Under SBB:s innehavstid har aktiepriset framräknat som volymviktad aktiepris varit 290 kronor. Utdelning som SBB fått under innehavstiden om 1 år motsvarar cirka 20 kronor per aktie i utdelning inklusive återköp.

"Enligt SBB:s estimat räknar vi att vi under de närmaste 3 åren ska få en total avkastning på vår JM investering motsvarande 25 procent inräknat JM:s redan aviserade försäljning av vissa kommersiella fastigheter. Vi uppskattar utdelning inklusive återköp till 20,5 procent motsvarande 63 kronor per aktie under treårsperioden", skriver SBB.

Sammantaget bedömer SBB att det givet förutsättningarna inte föreligger skäl för nedskrivning av anskaffningsvärdet av JM innehavet.

I juni meddelade SBB att det skulle genomföra en strategisk översyn av JM-innehavet. Översynen skulle utreda olika alternativ för innehavet inklusive både minskning och ökning, antingen ensamt eller tillsammans med en eller flera externa partners.

Dagen efter beskedet förtydligade SBB att innehavet i JM är av "strategisk vikt och skall ses som långsiktigt".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera