1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 22 SEPTEMBER

EUROPA EFTER. Europa har för få riktigt stora teknikföretag och släpar efter i utvecklingen, vilket är mycket allvarligt. "Och vi accelererar inte. Risken att vi faller ur är stor", säger Ericssons vd Börje Ekholm till DI i en intervju. (DI)


KORSÄGANDET MINSKAR. Handelsbankens extrautdelning av Industrivärdenaktier i höst betyder att korsägandet i sfären kring maktbolaget Industrivärden fortsätter att monteras ned. (DI)


RISK FÖR VINSTVARNINGAR. Husqvarnas vinstvarning på tisdagen kan vara den första i raden inför den stundande rapportsäsongen där bolagen pressas av komponentbrist och skenande råvaru- och fraktpriser, enligt börsexperter. (DI)


VARNING FÖR SKAKIG MARKNAD. Någon form av räddningsaktion väntar kinesiska Evergrande. Den bedömningen gör flera experter, men ändå höjs varningar för ett turbulent börshumör i närtid. (DI)


STOR POTENTIAL. Nordnets vd Lars-Åke Norling ser stora tillväxtmöjligheter i Norden de kommande åren. "Ambitionen är att vara en 'one stop shop' för sparande och investeringar", säger han till DI. Bland annat siktar bolaget på att erbjuda kunderna fler börser att handla aktier på. (DI)


ELPRIS. Det rekordhöga elpriset har gjort att det är lönsamt att starta det oljeeldande kraftverket i Karlshamn. (SvD)


FLYTTAR INTE HEM. Trots att det är hård press på värdekedjor har svenska bolag inga planer på att flytta hem verksamheter, enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av SEB. (DI)


REKORDHET FASTIGHETSSEKTOR. Transaktionsmarknaden för fastigheter går på högtryck hösten 2021. Fler och större affärer görs än hittills. Låga räntor, god konjunktur och få omvärldsrisker tillsammans med låga avkastningskrav har skickat upp värderingarna i höjden. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?