1515
Annons
BÖRSEN: TERMINER KRING NOLLAN, SKANSKAS RAPPORT I FOKUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagen i en oregelbunden tendens kring nollan. Skanska, Stillfront och Scandi Standard kan hamna i fokus efter att ha släppt sina rapporter på morgonen.

På makrofronten är onsdagens huvudnummer räntebeskedet från amerikanska Federal Reserve, som väntas kl 20, svensk tid.

Vid 8.30-tiden noterades den tyska DAX-terminen och Paris CAC40-termin kring nollan. Enligt IG Markets förhandel indikerades en i stort sett oförändrad nivå i den svenska öppningshandeln.

På tisdagen stängde de ledande amerikanska börserna uppåt efter en svängig handel. Dow Jones och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent vardera samtidigt som breda S&P 500 adderade 0,5 procent till 4.175, motsvarande en nedgång om 0,5 procent från Stockholmsbörsens stängning.

I Asien visade de börser som var öppna mestadels nedgångar och i Hongkong sjönk Hang Seng över 1 procent. Fastlandskina och Tokyo höll stängt.

På svensk mark har byggbolaget Skanska rapporterat ett något bättre rörelseresultat och intäkter än väntat för det första kvartalet. Orderingången var däremot lägre än analytikernas snittförväntningar och Skanskas marknadsutsikter på tolv månaders sikt försämras på flera områden.

Spelutvecklaren Stillfronts rörelseresultat (ebit) uppgick till 272 miljoner kronor för det första kvartalet 2022. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett ebit-resultat på 285 miljoner kronor enligt en sammanställning av nio analytikerprognoser gjord av Infront. Det justerade ebit-resultatet uppgick till 502 miljoner kronor, mot väntade 487 miljoner. Stillfront upprepar prognosen för helåret 2022 som är en organisk tillväxt "i mitten av ett ensiffrigt positivt intervall".

Kycklingföretaget Scandi Standards resultat efter skatt sjönk till 10 miljoner kronor för det första kvartalet (54).

Kindreds nya storägare Corvex Management anser att bettingbolagets styrelse bör anlita en finansiell rådgivare för att utvärdera strategiska alternativ inklusive en försäljning eller fusion.

LMK Group, som äger Linas Matkasse, hade en försäljningsminskning under första kvartalet 2022. Nettoomsättningen uppgick till 353 miljoner kronor (420), vilket motsvarande en minskning om -15,9 procent (+30,7%). Justerat för valutakurser var det en minskning om 19,3 procent.

Omsorgsbolaget Ambeas ebita-resultat blev 195 miljoner kronor för det första kvartalet. Analytikerna hade i genomsnitt prognostiserat 176 miljoner kronor, enligt en sammanställning gjord av Infront.

För lastbilsbolaget Volvos del har ACT-statistik kommit. Orderingången på tunga lastbilar, Class 8, i Nordamerika uppgick preliminärt till 15.800 enheter i april, en nedgång från 21.300 enheter i mars.

I samma sektor har det tyska lastbilsbolaget Traton, som är noterat på Stockholmsbörsen och där Scania ingår, redovisat ett justerat rörelseresultat på 402 miljoner euro (516) för det första kvartalet 2022. Traton justerar också ned marginalprognosen något för 2022.

Lundin Golds resultat efter skatt blev 23,2 miljoner dollar för det första kvartalet 2022 (86,0). Justerat resultat, som är exklusive derivatförluster var 57,6 miljoner dollar (37,4).

Senare under onsdagen väntas också rapporter från Invisio (kl 11), Securitas (kl 13) och Loomis (kl 15).

Vidare har BHG Group genomfört en riktad nyemission om cirka 16,4 miljoner aktier till en teckningskurs om 61 kronor per aktie, varigenom bolaget tillförs 1 miljard kronor.

På onsdagskvällen väntas Federal Reserve höja räntan med 50 punkter och mer fokus ligger på räntebanan och hur långt de kommer att gå, samtidigt som det finns signaler om inbromsning globalt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?