Annons
Beowulf Mining går vidare med kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor
Prospekteringsbolaget Beowulf Mining genomför en företrädesemission av depåbevis i Sverige och ett erbjudande av aktier i Storbritannien på upp till 115 miljoner kronor, eller cirka 9,1 miljoner pund, framgår det av ett pressmeddelande.

Beowulf meddelade marknaden den 20 december 2022 att man ville genomföra en emission under Q1 2023. Likt man kommunicerade då blir emissionen på 85 miljoner kronor och aktieerbjudandet, i form av ett så kallat Primarybid-erbjudande till privata investerare, på maximalt cirka 27 miljoner kronor.

Utöver det har Beowulfs styrelse och verkställande ledning gått med på att teckna cirka 8 miljoner aktier, motsvarande cirka 181 00 pund.

Teckningskursen för depåbevisen uppgår till 0,27 kronor och teckningskursen för de brittiska aktierna till 2,06 pence. Det utgör en rabatt om cirka 46 procent jämfört med den genomsnittliga dagliga volymviktade genomsnittskursen för depåbevisen och aktierna under en handelsperiod om 15 handelsdagar som sträcker sig till och med den 24 januari 2023.

Företrädesemissionen är garanterad till 70 procent. Teckningsperiod är 9 till 23 februari, vilket även gäller UK-emissionen.

Huvudsyftet med kapitalanskaffningen är att finansiera den fortsatta utvecklingen av järnmalmsprojektet Kallaks järnmalmsfyndighet i Norrbottens län, norra Sverige.

Om kapitalanskaffningen tecknas fullt ut bedömer styrelsen att rörelsekapitalet kommer att finansiera bolagets verksamhet i minst 18 månader.
Source: FinWire Smallcap
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera