1515
PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 27-29 MARS

L HÖGERUT. Liberalernas ledare Nyamko Sabuni vann den interna striden och nu vill hon ta makten med Moderaterna och Kristdemokraterna. Partiets villkor kan dock göra det svårt att sitta med i en moderatledd regering, SD-ledaren Jimmie Åkesson understryker att de inte kommer att vara stödhjul åt en möjlig borgerlig regering. (DI, DN, SvD-mån)


NOLL. SAS och Pilotföreningen har kommit överens om ett ettårigt kollektivavtal. Det är ett nollavtal där piloterna också avstår en tidigare avtalad löneökning på 4 procent i år. (DB-TT-lör)


DYRARE. Bristen på halvledare har lett till akuta problem för bland annat många biltillverkare, men även konsumenter bör räkna med konsekvenser i form av försenade leveranser och högre priser. (Ekot-lör)


AVHÄNGDA. Telias aktie har stigit med 17 procent på börsen sedan teleoperatörens vd Allison Kirkby tillträdde för snart ett år sedan. Med en totalavkastning på 20 procent ligger avkastningen långt under SIXRX index på över 50 procent för samma period. Aktiechefen Lars Söderfjell på Ålandsbanken uppger att stigande räntor kan bli extra motvind för operatörerna. (DI mån)


H&M-KONFLIKTEN. Aggressionerna mot den svenska klädkedjan H&M växer i Kina. Bedömare ser attacken som en dödsstöt för investeringsavtalet mellan Kina och EU. (DI lör)


SÄLJREKOMMENDATION. Dagens industri rekommenderar sälj för Adapteo. Genom att priskriga sig till kontrakt stångar sig bolaget blodigt. (DI mån)


DOLLARUTSIKTER. Den amerikanska dollarn har stigit i värde gentemot kronan under 2021 tvärtemot experternas samlade bedömning. Nu väger argumenten för och emot en starkare dollar jämnare än tidigare. (DI mån)


FRAKT. Många svenska bolag blickar spänt mot Suezkanalen som har varit stängd på grund av ett blockerande containerfartyg. "Det är en rätt extrem situation" säger Karin Hallstan, presschef på Scania (SvD mån)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?