1515
NEW YORK: TREVANDE HANDEL, GM BACKAR, S&P500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York fortsatte handlas trevande på torsdagen.

Vid 17.00-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 33.412. S&P 500 steg 0,2 procent till 4.085, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,7 procent till 13.785.

Arbetsmarknadsstatistik vittnade om att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 16.000 personer i förra veckan och uppgick till 744.000 personer, något över förväntan.

Enligt Dennis DeBusschere, strateg vid Evercore ISI, är marknaden fortsatt inte helt säker rörande huruvida återhämtningen kommer tvinga Fed att agera. "Marknaden förutspår att Fed kommer att behöva höja räntan långt innan de själva uppgett", menar han enligt CNBC.

Bland enskilda aktier noteras att biltillverkaren GM drar ned ytterligare produktion till följd av den pågående halvledarbristen. Bolaget har även justerat ned sin prognos för helårsresultatet med 1,5 miljarder dollar till 2 miljarder dollar. GM-aktien handlades backade 2,3 procent.

Merck var ned 0,3 procent. Läkemedelsbolaget uppnådde sitt primära mål om sjukdomsfri överlevnad i fas 3-studien Keynote-564 för immunterapiläkemedlet Keytruda vid njurcancer efter kirurgi.

Teknikaktier handlades överlag uppåt och Microsoft och Amazon steg drygt 1 procent vardera.

Apple, upp 1,1 procent, kommer enligt uppgifter från Nikkei att skjuta på viss produktion av den bärbara datorn Macbook och surfplattan Ipad på grund av den globala halvledarbrist som råder. Produktionsminskningen ska än så länge inte ha påverkat produkternas tillgänglighet för konsumenter.

Styrelsen i gamingbutikskedjan Gamestop, som tidigare har varit i fokus på Redditforumet, har beslutat att utse Ryan Cohen till ny ordförande från och med stämman i juni. Ryan Cohen är känd som grundare av e-handelsbolaget Chewy som fokuserar på produkter för husdjur. Aktien var ned 1,3 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var ned tre punkter till 1,63 procent.


Bild: S&P500 torsdagen den 8 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?