1515
Annons
BIOGEN: DATA VISAT 41% FICK BLÖDNING, SVULLNAD ADUHELM - MEDIA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nyligen publicerad säkerhetsdata visar att Biogens läkemedel mot Alzheimers sjukdom Aduhelm orsakade blödning eller svullnad i hjärnan hos 41 procent av patienterna i kliniska tester, även om många av patienterna inte kände några symptom.

Det skriver New York Times.

Oron för eventuella säkerhetsrisker med Aduhelm har ökat sedan en 75-årig kvinna, som hade behandlats med Aduhelm, avlidit i september och haft svullnad i hjärnan. Händelsen undersöks av både amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och Biogen, enligt New York Times. Det är känt att hjärnsvullnad och hjärnblödning kan vara möjliga bieffekter av Aduhelm.

I juni godkände amerikanska läkemedelsverket FDA Biogens Aduhelm för behandling av Alzheimers sjukdom, ett godkännande som har mötts av blandade åsikter i forskarvärlden.

Nyligen fick Biogen en så kallad negativ trend-röst vid ett möte med europeiska läkemyndigheten EMA:s rådgivande kommitté CHMP, för Aduhelm 100 milligram för behandling av Alzheimers sjukdom.

Svenska Bioarctic utvecklar en konkurrerande läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom, Ban2401, tillsammans med samarbetspartnern Eisai. Även svenska Alzinova och Alzecure bedriver forskning inriktad på Alzheimers sjukdom.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?