1515
Annons
NEW YORK: STARBUCKS FALLER EFTER RAPPORT, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna visade en blandad utveckling efter ett par timmars handel på fredagen. Ett antal av de allra största bolagen fortsatte rapportsäsongen efter öppningen på torsdagskvällen och de som fångade det mesta av uppmärksamheten var techkonglomeraten Apple och Amazon.

Vid 17.15-tiden hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent till 35.783. Det bredare indexet S&P 500 var ned 0,1 procent till 4.592, samtidig som Nasdaqs kompositindex tappade 0,3 procent till 15.398.

Apples aktie handlades ned 3,6 procent efter en sällsynt bom i fråga om intäkterna, som hamnade under förväntan på grund av att problem med halvledarbristen i Asien tyngt Iphone-försäljningen. Vinsten var helt i linje med förväntan.

Även Amazons rapport bjöd på besvikelser, avmattning i tillväxten och en vinst per aktie på 6:12 dollar mot konsensus på 8:93 dollar. Detta parat med att analytikerna dessutom räknat med en högre prognos för det säsongsmässigt viktiga fjärde kvartalet ledde till en kurssänkning på 3,6 procent.

Likt många andra bolag vittnade såväl Amazon som Apple om svårigheterna i globala leverantörskedjor och ökade kostnader för arbetskraft, material och logistik.

Kafékedjan Starbucks aktie handlades också ned, med nästan 7 procent efter att vinsten kommit in någon procent över snittestimat, men samtidigt var omsättning och jämförbar butiksförsäljning lägre än väntat och negativt påverkade av nytt covid-utbrott på nyckelmarknaden Kina.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,59 procent.


Graf: S&P 500 fredagen den 29 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera